BOKA PÅ TELEFON
0418-22 000

Vår filosofi

Plastikoperationer har ofta varit föremål för diskussion och tyckanden. Mycket handlar om fördomar som – precis som alla andra fördomar – beror på okunskap eller rädsla för det okända.

DET YTTRE ÄR VIKTIGT FÖR DET INRE

Det yttre är viktigt för det inre

Vi bryr oss inte om fördomarna för vi vet att estetisk plastikkirurgi förändrar människors liv på ett positivt sätt. Och inte bara på ytan. Ett ingrepp på utsidan påverkar ofta insidan minst lika mycket.

Citadellkliniken vänder sig till människor som av någon anledning inte trivs med sitt yttre. Många känner sig handikappade av att ständigt försöka dölja eller skyla en del av sig själva. Det kan bli väldigt begränsande i vardagen, inte minst i det sociala livet.

Vi får dagligen bevis på att en lyckad plastikkirurgisk operation kan hjälpa människor att må bättre. Har man en defekt eller olikhet som man inte tycker om, går det ofta hand i hand med dåligt självförtroende, osäkerhet eller kanske en rädsla för att visa sig naken. Hur många gånger har vi inte mött en helt ny person på återbesöket tre månader senare! En bättre självbild och förmågan att fokusera på helt andra saker i livet är en bonus som ofta ger ett långt större välbefinnande än det visuella resultatet av en operation.

Det är därför vi sysslar med estetisk plastikkirurgi. För att det yttre är viktigt för det inre. Du som vänder dig till Citadellkliniken kan se fram emot en trygg och angenäm vistelse som inte sällan blir ett positivt avstamp mot bättre självkänsla.

citadellkliniken-img

Vi tar hand om dig hela vägen

Det är lika viktigt att ha ett harmoniskt inre som att vara nöjd med sitt yttre. Vi är intresserade av hela ditt välbefinnande.

Därför sätter vi oss först ner och pratar med dig, lär känna dig, innan vi gör någonting alls. En individuell bedömning handlar om att lyssna och förstå, förklara och rekommendera.

Du får ett personligt bemötande och träffar samma läkare från första konsultationen till den sista. Hos oss är du inte anonym. Vi vet vem du är, känner till din historik och är väl införstådda med dina förhoppningar och förväntningar. Det är en trygghet både för oss och för dig.

I takt med att utvecklingen går framåt blir operationerna alltmer skonsamma och narkoserna mindre krävande. Det leder också till att återhämtningsperioden är kortare än tidigare. Därför skickas de flesta patienter hem så fort som möjligt inom den offentliga vården. Men hos oss får du gärna stanna över natten.

Vi har gott om vårdplatser och rekommenderar därför ett helt dygn hos oss eftersom vi vet att det kan kännas tryggt att slippa ta sig hem när man fortfarande är trött efter narkosen. Kanske undrar du över något i efterhand som vi då kan reda ut direkt. På Citadellkliniken finns duktig personal som har tid med dig, både dag och natt. Som kan ge dig en värktablett, svara på frågor, ge dig något gott att äta eller bara sitta och prata på sängkanten en stund. Dagen därpå åker du hem lugn, utvilad och välinformerad.

Efter en till två veckor ses vi igen på det första återbesöket efter din operation. Då kontrollerar vi läkningen och dina förband. Eventuella stygn avlägsnas. Slutkontrollen sker efter cirka tre månader, då tittar vi på resultatet och det dokumenteras med fotografering.

citadellkliniken-img

Se till att du vänder dig till en seriös klinik!

När du väl bestämt dig för att göra ett plastikkirurgiskt ingrepp är det viktigt att välja en seriös läkare och en klinik med gott renommé.

Ställ gärna några kontrollfrågor till dig själv innan du gör ditt val!

1. Kliniken måste kännas seriös. Det ska till exempel finnas sjukhusutrustade sängplatser så att du inte måste åka hem samma dag efter en större operation.

2. Det är viktigt att kontrollera att den läkare du väljer verkligen har en plastikkirurgisk utbildning.

3. Kontrollera och fråga efter medlemskap i Svensk Plastikkirurgisk Förening och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi.

4. Välj gärna att konsultera minst två plastikkirurger för att kunna jämföra. Det är bra om läkaren själv kan rekommendera en annan kirurg för din andra konsultation.

5. Den läkare du väljer bör arbeta heltid med den estetiska plastikkirurgin och ska finnas tillgänglig för dig närhelst du behöver, även efter operationen.

6. Personkemin är viktig – det ska kännas rätt vid mötet med din läkare. Du ska även ha rätt att välja och påverka ingreppet till viss del själv.

BOKA

För att boka konsultationtid kan du ringa oss på 0418-22 000 eller 
040-30 17 50. Du kan också hitta en tid och boka in dig själv. 

Observera att bokning på webben enbart gäller nybesök.

Välj Konsultationstider
Välj plats
Ange datum
Välj en konsultationstid som passar dig:
Visa fler tider
Tyvärr finns det inga lediga konsultationstider på det angivna datumet.
Fyll i dina uppgifter
Förnamn *
Efternamn *
ÅÅMMDD-XXXX *
E-post *
Telefon *
Meddelande
Bekräfta din bokning*

* Samtliga bekräftade bokningar till plastikkirurg debiteras med 500 kr