BOKA PÅ TELEFON
0418-22 000

Permanent hårreducering för alla hudtyper

Hårreducering med LightSheer är en säker, icke-invasiv behandling som minskar antalet återväxande hårstrån. Laserljuset används för att skada hårsäckarna och reducerar hårets förmåga att växa ut igen.

Permanent hårreducering för alla hudtyper

 

 

Hur fungerar LightSheer?

LightSheer diodlaser producerar en laserstråle med en specifik våglängd som är optimal för hårborttagning. Under behandlingen avges laserstrålen under bråkdelen av en sekund, vilket är tillräckligt för att pigmentet i ett stort antal hårsäckar ska absorberas och värmas upp. Då hårsäcken värms upp förstörs hårstrået, utan att skada den omkringliggande huden, och hårets möjlighet att växa ut igen reduceras avsevärt.

En viktig del av behandlingen är det kontaktkylande handstycket som kyler huden och ger möjlighet att behandla även den mest känsliga huden. Hand-
stycket skyddar och kyler det övre lagret av huden, under och efter varje laserpuls, samtidigt som den riktar laserenergin till hårroten.

 

Hur går behandlingen till?

Din behandling börjar med att hår på behandlingsområdet rakas bort. En kall gel appliceras vanligtvis på området som ska behandlas och du får mörka glasögon för att skydda ögonen från laserljuset. Du kan känna ett lätt stickande med varje ljuspuls, men de flesta klarar av behandlingen utan lokalbedövning. När gelen torkas av följer en del hår som har trängt upp till ytan med. Resterande hår kommer att lossna inom 2-3 veckor. Tänk på att din hud inte bör vara solbränd när du behandlas.

 

Vad kan du förvänta dig?

Hur det behandlade området kommer att se ut direkt efter behandlingen varierar mellan olika individer, beroende på behandlingens omfattning och hudtyp. Du kan uppleva mindre rodnader eller svullnad på området som har behandlats. Detta är i själva verket positiva kliniska resultat som visar att hårsäcken har svarat på behandlingen.

Biverkningar är sällsynta och om de uppträder är de vanligtvis mindre. De flesta återgår till normala aktiviteter direkt.

Det är viktigt att veta att hår som befinner sig i en aktiv tillväxtfas påverkas mest av lasern. Eftersom alla hårstrån inte befinner sig i denna fas på samma gång är det nödvändigt med flera behandlingar för att uppnå bästa resultat (vanligtvis mellan 5-8 behandlingar).

Vi berättar gärna mer om din behandling, eventuella sideffekter och vilka resultat du kan förvänta dig.

Vi behandlar inte:
• Infektioner eller oläkt ärrvävnad som ska behandlas
• Extrem känslig och ömtålig hud 
• Gravida/ammande kvinnor

 

Boka

Denna behandling utförs av våra hudterapeuter i Malmö. Ring på telefon 040-30 17 50 eller boka ledig kostnadsfri konsultationstid nedan.

BOKA

För att boka konsultationtid kan du ringa oss på 040-30 17 50.
Du kan också hitta en tid och boka in dig själv.

Välj Hudvårdstider
Välj plats
Ange datum
Välj en konsultationstid som passar dig:
Visa fler tider
Tyvärr finns det inga lediga konsultationstider på det angivna datumet.
Fyll i dina uppgifter
Förnamn *
Efternamn *
ÅÅMMDD-XXXX *
E-post *
Telefon *
Meddelande
Bekräfta din bokning*

* Samtliga bekräftade bokningar till plastikkirurg debiteras med 500 kr