BOKA PÅ TELEFON
0418-22 000

Injektionsbehandlingar

Vi har alla våra egna favoriter inom Fillers och muskelavslappnande behandlingar. På Citadellkliniken erbjuder vi de mest kända och väldokumenterade märkena på marknaden. Vi använder oss framförallt av Juvederm (Filler) och Vistabel (muskelavslappnande).

Injektionsbehandlingar

 

 

Estetiska injektionsbehandlingar

Utifrån dina behov och önskemål väljer vi de bästa produkterna. Priset kan variera beroende av vilka område du vill behandla och vilka kombinationsbehandlingar du väljer. Vår målsättning är alltid att skapa det resultat som du önskar och som i betraktarens ögon ser naturligt ut. Vid en kostnadsfri konsultation får du en realistisk prisbild.

 

Fillers

Juvederm består av Hyaluronsyra, ett kroppsidentiskt socker. Hyaluronsyran finns naturligt i kroppen och bidrar bland annat till att hålla huden elastisk och smörja leder. Den klara delen finns med olika viskositet vilket ger en mängd olika möjligheter att snabbt och enkelt förbättra ditt utseende. Från att framhäva kindben med Juvederms Voluma till hudföryngring med Juvederm Volite. Skulptera näsor och öronsnibbar är andra områden som fillers passar utmärkt till. Hals, dekolletage och händer likaså.

På Citadellkliniken använder vi oss av MD-koderna dvs med rätt volym och rätt produkt på rätt anatomiska enhet åstadkomma ett naturligt resultat.

Juvederm innehåller Lidokain som gör injektionen relativt smärtfri. Vi är dessutom mycket generösa med bedövningskräm vid exempelvis läppförstoring. Hur länge en behandling varar är mycket individuellt och varierar med typen av filler och område. Räkna dock med att fylla på efter 4-6  månader.

Dagen efter behandlingen kan du uppleva dig svullen och eventuellt få ett blåmärke. Biverkningar som infektion och sårbildning kan förekomma men är ovanliga. Vi erbjuder alltid ett återbesök efter ca 2 veckor för en uppföljning.

 

MUSKELAVSLAPPNANDE BEHANDLING AV RYNKOR

Vistabel är ett läkemedel som förhindrar att musklerna drar ihop sig där injektionen ges. På så sätt slätas huden ut och rynkorna minimeras. Denna muskelavslappning är tillfällig och avtar gradvis.

Områden som passar bra är framför allt området mellan ögonbrynen, i pannan och runt ögonen. Vi kan även öppna upp blicken och göra ett litet ögonbrynslyft. Vidare kan vi behandla nerdragna, sura mungipor, rynkor runt munnen, skrynklig haka och hals. Vistabel är dessutom mycket effektiv mot tandgnissling och armsvett. 

En mycket tunn nål används och behandlingen är inte direkt smärtsam. Vi använder oss av små doser kontrollerat direkt i muskeln. Vanligen syns inte behandlingen direkt utan kan med lätthet sminkas över.

Effekten kommer inom ett par dagar och sitter i 3–6 månader. Sidoeffekter som vi kan erfara är lätt huvudvärk och eventuellt ett blåmärke. Inga varaktiga biverkningar finns rapporterade men du bör undvika att massera på området, träna, sola och bada bastu 24 timmar efter en behandling. Efter två veckor erbjuds ett återbesök som uppföljning av behandlingen.

Vår kompletta produktportfölj av fillers hjälper dig att återskapa och förstärka dina specifika önskemål genom olika behandlingsmöjligheter. Allt för att ge dig det bästa möjliga utbudet och den allra bästa behandlingen. Alla injektionsbehandlingar görs av specialistutbildad personal.

Viktigt att tänka på inför en injektion är att mediciner som innehåller Acetylsalicylsyra (ASA) såsom Magnecyl, Treo och Ipren får ej tas 10 dagar före din injektion. Detta gäller även Omega 3 och övriga hälsokostpreparat.

 

Belkyra ® – för behandling mot dubbelhaka.

BELKYRA ®, är det första godkända läkemedlet för behandling av submentalt fett (oönskat fett under hakan, s.k. dubbelhaka).

Hur fungerar det?

BELKYRA ® injiceras i området under hakan och ger upphov till destruktion av fettceller och eliminerar dessa. Den aktiva ingrediensen i BELKYRA ® är deoxicholsyra, en molekyl som tillverkas naturligt i kroppen och medverkar vid nedbrytning och absorption av fettet i kosten. Fett som rensas bort från behandlingsområdet försvinner via kroppens naturliga metabolism. De flesta som behandlas upplever en synlig förbättring av hakprofilen efter 2 – 4 behandlingstillfällen.

Vad är BELKYRA ®?

BELKYRA ® är en syntetisk icke-human, icke-animalisk form av deoxicholsyra, en molekyl som förekommer naturligt i kroppen som hjälper till att bryta ned och absorbera fettet i kosten. Deoxicholsyran i BELKYRA ® går biologiskt sett inte att skilja från endogen deoxicholsyra.

Verkningsmekanism.

BELKYRA ® ger upphov till adipocytlysering, det vill säga att fettcellerna förstörs. När de här cellerna har förstörts kan de inte längre lagra eller ansamla fett. Förstörelsen av adipocyterna framkallar ett vävnadssvar där makrofager lockas till området för att eliminera cellrester och lipider, som sedan rensas bort genom naturliga processer. Detta följs av en uppkomst av fibroblaster och en observerad förtjockning av fibrösa septa vilket tyder på ökat totalt kollagen (dvs. nybildning av kollagen). Det submentala fettet består av pre-platysmala och post-platysmala fettansamlingar.

BELKYRA® injiceras i det pre-platysmala fettet i behandlingsområdet, över platysmamuskeln. 15–20 minuter per behandling.  Inget kirurgiskt ingrepp krävs. En icke-invasiv behandling med långvarigt resultat och hög patientnöjdhet. När det önskade resultatet har uppnåtts krävs vanligtvis ingen förnyad behandling Efter 6 – 8 veckor utförs ev behandling nr 2 eller 3.

 

Boka

Denna behandling utförs av vår injektionssjuksköterska Marlene Horngård.
Ring på telefon 040-30 17 50 eller boka en kostnadsfri konsultation nedan.

BOKA

För att boka konsultationtid kan du ringa oss på 040-30 17 50.
Du kan också hitta en tid och boka in dig själv.

Välj Hudvårdstider
Välj plats
Ange datum
Välj en konsultationstid som passar dig:
Visa fler tider
Tyvärr finns det inga lediga konsultationstider på det angivna datumet.
Fyll i dina uppgifter
Förnamn *
Efternamn *
ÅÅMMDD-XXXX *
E-post *
Telefon *
Meddelande
Bekräfta din bokning*

* Samtliga bekräftade bokningar till plastikkirurg debiteras med 500 kr